با توجه به شکست مخالفان بخش خصوصی در مجمع اخیر ایران خودرو، آنها با استناد به واژه عدم اهلیت سعی می کنند که هم حرکت را برای تیم جدید آبی پوشان جاده مخصوص سخت کنند و هم با تکیه بر این واژه هجوم به خریدار مطرح دیگر خودروساز بزرگ کشور را آغاز کرده اند. در این میان پرسش این است که کدام یک از خریداران سایپا اهلیت دارند؟
به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، در گرماگرم هیاهو و حواشی ایجادشده در زمان برگزاری مجمع ایران خودرو و درج اخباری مبنی بر درگیری ها و لغو آن، انتشار نامه کرمان موتور به رئیس جمهور مبنی بر آمادگی خرید و مدیریت سایپا، از یک سو فشار این حواشی را کاهش داد و از سوی دیگر حسگرهای مخالفان خصوصی را به سمت و سوی دیگری هدایت کرد.
پیرو این نامه مخالفت ها و جهت گیری ها زاویه جدیدی پیدا کرده است. طی روزهای اخیر، مخالفان خصوصی سازی از یک سو تلاش می کنند که تا در حد امکان در راه تیم جدید مدیریتی ایران خودرو مانع ایجاد کنند و از سوی دیگر مسیر واگذاری دیگر خودروساز بزرگ کشور را پر از دست انداز کرده و حرکت را سخت کنند.
آنها برای دست یابی به این خواسته این بار واژه «اهلیت» را انتخاب کرده اند.
این شیوه یک بار جواب داده است. آنها اوایل سال گذشته و درست در زمانی که بحث تعرفه ها و خودروهای دست دوم داغ داغ بود، به یکباره با استفاده از کلید واژه «انحصار» محصولات خودروسازان بخش خصوصی را مشمول قیمت گذاری دانسته و بازی جدیدی با افکار عموم آغاز کردند. این بازی خودروسازان بخش خصوصی را مقابل مردم قرار داد. با توجه به این موضوع بلافاصله واردات خودروهای دست دوم مطرح و با اقبال عمومی همراه و در نهایت با گذر از چالش ها تأیید و به قانون تبدیل شد.
به نظر می رسد مخالفان خصوصی سازی با توجه به اینکه نمی توانند به طور علنی مخالفت خود را ابراز کنند، کلید واژه جدیدی تعریف و با استفاده از آن سعی می کنند که با انحراف و فریب افکار عمومی به خواسته خود برسند. این خواسته آنگونه که از رفتار و کردار آن برمی آید، دولتی ماندن و درجا زدن و ادامه دار بودن رانتپاشی خودروسازی است. به همین علت آنها مکرر روی برخی واژه ها از جمله اهلیت تأکید می کنند.
در این میان به نظر می سد که هدف اصلی آنها، ایجاد موانع بزرگ و صعبالعبور در مسیر اصلی ترین و جدی ترین خریدار سهام سایپا باشد. با نگاهی به خواستگاران سایپا به نظر می رسد که آنها حداقل برای یکبار باید واژه اهلیت را برای خود بازتعریف کرده و بازخوانی کنند. به طور ساده فرد یا شرکتی که توانایی کافی مالی، فنی، تجربه، سابقه و تخصص در زمینه را داشته و مشکل قانونی هم نداشته باشد، دارای اهلیت است.
در این شرایط به نظر می رسد که از میان خواستگاران متعدد سایپا که در میان آنها کنسرسیومی از قطعه سازان، یک شرکت فعال در واردات، یک شرکت تولیدکننده لوازم خانگی و یک شرکت تولیدکننده مواد غذایی حضور دارند، تنها آبی پوشان کرمانی از اهلیت و توانایی کافی برخوردار هستند؛ این شرکت علاوه بر اینکه در حال حاضر قطب سوم خودروسازی و از پیشگامان تولید خودروهای پاک شمرده می شود، توانایی و زیرساخت های لازم برای مدیریت را نیز در اختیار دارد.
در این میان اگر قرار است که واقعاً شرط انصاف رعایت شود، حداقل از واژه هایی نظیر اهلیت، انحصار و مونتاژکار نباید استفاده کرد. به نظر می رسد کسانی که دوست ندارند در هر صورت دو خودروساز بزرگ از زیان خارج و به نفع سهامداران، مردم و صنعت کار کنند، بهتر است راه دیگری پیدا کنند. آنها باید درک کنند که نمایندگان ملت هستند.