براساس جدیدترین پژوهش انجام شده، عوامل انسانی عامل ۷۵ درصد تصادفات جاده ای معرفی شده اند. در این پژوهش که به بررسی عوامل تصادف و تلفات در ۱۰ سال گذشته پرداخته شده است، به طور میانگین سالانه ۱۷ هزار نفر در سوانح جاده ای جان خود را از دست می دهند.

هر ساله با شروع سفرهای نوروزی و به رغم هشدارها و پیشگیری هایی که از سوی  متولیان و نهادهای مرتبط انجام می شود، باز هم شاهد بروز تصادفات جاده ای هستیم.

سوانحی که منجر به مرگ و نقص عضو می شوند، اما با این حال به رغم تمام اقدامات باز هم جاده های کشور شاهد حوادثی است که یک عمر خانوارها را یا عزادار می کند یا این‌که تا پایان عمر باید با نقص و جرح ایجادشده، زندگی را سر کنند.

در این شرایط خبرگزاری جمهوری اسلامی به بررسی مهم‌ترین علل تصادف و میزان تلفات انسانی در ۱۰ سال گذشته پرداخته است.

میانگین تلفات روزانه تصادفات در ایران

براساس این پژوهش، میانگین تلفات روزانه تصادفات در ایران ۴۸ نفر اعلام شده است. این در حالی است که میانگین شهادت رزمندگان در جبهه های جنگ تحمیلی ۵۳ هزار نفر برآورد شده است.

مهم‌ترین علل تصادف در ایران

در این گزارش، سرعت غیرمجاز و عدم رعایت فاصله ایمنی با ۳۰ درصد، رانندگی خطرناک و سبقت غیر مجاز با ۲۰ درصد، خستگی و خواب آلودگی راننده با ۱۵ درصد، کیفیت و نقص فنی خودرو با ۱۵ درصد، وضعیت نامناسب جاده ها با ۱۰ درصد و عدم توجه به علائم و استفاده از تلفن همراه با ۱۰ درصد مهم ترین علل تصادف رانندگی در ایران  معرفی شده است.

بنابراین ۲۵ درصد علل تصادفات به خودرو و جاده مرتبط شده است و ۷۵ درصد عامل انسانی دارد. همچنین سال ۱۴۰۲ با ۲۰ هزار و ۴۵ نفر بیش‌ترین و سال ۱۳۹۹ با ۱۵ هزار و ۳۹۶ نفر کم‌ترین میزان فوتی ناشی از تصادفات به خود اختصاص داده اند.

آمار تلفات نوروز ۱۴۰۳

براساس آمار اعلام شده از سوی سازمان پزشکی قانونی ۱۰۶۵ نفر در حوادث رانندگی در ایام نوروز ۱۴۰۳ جان خود را از دست دادند.

این آمار که تنها به ۲۵ اسفند ۱۴۰۲ تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۳ اختصاص دارد که در این مدت میانگین روزانه حدود ۵۳ نفر در تصادفات رانندگی جان خود را از دست دادند. البته این آمار در مقایسه با طرح نوروزی سال ۱۴۰۲ که شمار جان‌باختگان ۱۱۷۵ نفر بود، ۱۱۰ نفر یا به عبارتی معادل ۹.۴ درصد کاهش را نشان می دهد.

این آمار نشان می دهد که هنوز به رغم تمام اقدامات و سخت گیری های صورت گرفته، باز هم عوامل انسانی همچنان علت اصلی تصادفات و تلفات جاده ای به شمار می آیند. به نظر می رسد متولیان و نهادهای مرتبط غیر از عوامل پیشگیرانه باید راهکارهای جدیدی برای جلوگیری از افزایش این آمار تدبیر کنند.

منبع خبر: اسب بخار