شیران دیزل اخیرا از دو کشنده جدید خود در نمایشگاه بین المللی خودرو تهران رونمایی کرد که نسخه قویتر و فولتر آن شیران ۵۵۰ نام دارد.
خودروهای کار و تجاری به عنوان یکی از مهمترین دستههای خودرویی در دنیا شناخته شده که به دلیل حمل بارهای مختلف تبدیل به یکی از شریانهای اصلی هر کشور شدهاند. شیران دیزل یکی از شرکتهای خصوصی و نام آشنای بازار کشورمان است که تا پیش از این به واردات کشندههای مان آلمان مشغول بود و در این زمینه هم اعتبار بالایی داشته و دارد در جدیدترین اقدام خود به سراغ معرفی دو کشنده با برند خود به صورت مستقل رفته است.
شیران دیزل نام کشنده های خود را شیران ۴۸۰ و شیران ۵۵۰ انتخاب کرده که عدد کنار آنها مطابق انتظار نشان دهنده قدرت این خودروهای کار و تجاری بزرگ است. البته در کنار تفاوت قدرت در این کشندههای جدید، شیران ۵۵۰ در واقع نسخه فولتر و رده بالاتری از شیران ۴۸۰ است که میتواند با کشندههای مطرح بازار رقابت کند.
طراحی ظاهری
کشنده شیران ۵۵۰ از نظر طراحی ظاهری هیچ تفاوتی با برادر کم قدرت تر خود یعنی شیران ۴۸۰ نداشته و از همان چهره بهره مند شده است. طراحی این کشنده اصلا ساده و قدیمی نبوده و بر اساس ترند روز دنیا طراحی شدهاند.
در نمای جلوی شیران ۵۵۰ چراغها با اندازهای بزرگ، خطوط شکسته و فرمی خشن طراحی شده تا چهره کشنده را با ابهت و جسور جلوه دهند. جلوپنجره هم درست مشابه کشنده های روز دنیا به صورت چند بخشی با خطوط موازی مشکی کرومی طراحی شده که در دل خود نشان شیران دیزل را جای دادهاند.
در نمای جلو و جانبی کشندههای شیران شاهدیم که خطوط و فرورفتگی های متعددی تعبیه شده تا آیرودینامیک آن بهبود پیدا کرده و مصرف سوخت تا حد امکان کاهش پیدا کند. در نمای جانبی هم همچنان خطوط ادامه پیدا کرده اما در بخش کناری به جز دربها خبری از پنجره برای بخش استراحت نیست.
کابین
داخل کابین کشنده شیران ۵۵۰ برخی تفاوتها با برادر دیگر از جمله بزرگتر شدن صفحه نمایش سیستم مالتی مدیا قابل مشاهده است. داشبورد میانی در این کشنده با طراحی نسبتا ساده و مینیمال روبرو می شویم که برخلاف بسیاری از کشنده های بازار زاویه داشبورد چندان زیاد نیست و به جای اینکه کامل به سمت راننده خم شده باشد بیشتر به سمت وسط مایل شده است.
در بخش میانی داشبورد کشنده شیران ابتدا سیستم مالتی مدیا کشنده به همراه چند کلید کنترلی تعبیه شده و پس از آن هم پنل سیستم تهویه مطبوع و کلیدهای کنترلی دیگر به صورت پیانویی جا خوش کردهاند. مقابل راننده یک فرمان نسبتا بزرگ و ساده قرار داده شده که یک غربیلک چهارشاخه به همراه کلیدهای کنترلی را در دل خود جای داده است.
پشت این فرمان هم یک صفحه کیلومترشمار دوگانه آنالوگ دیجیتال وجود داشته که اطلاعات مهم و مفیدی را به راننده نمایش می دهد. صندلی های راننده و شاگرد هر دو به صورت بادی با امکانات ویژه بوده که بسیار راحت هستند و در برگیرندگی بسیار خوبی هم دارند که یک نکته بسیار مهم است. پشت صندلی ها هم دو تخت روی هم قرار گرفته که ابعاد مناسبی داشته و فضای خوبی برای استراحت دارند.
از نظر متریال به کار رفته واقعا کشنده شیران سطح بالاتری از کشنده های چینی بازار داشته و کیفیت بسیار خوبی دارد که حس مثبتی را به سرنشینان القا می کند. از طرفی فضای کابین به دلیل حذف پالونی وسط جادار تر برخی رقبا بوده و همچنین برای جابجایی اصلا به مشکل بر نخواهید خورد.
مشخصات فنی
شیران ۵۵۰ در بخش فنی اما بیشترین تفاوت را با شیران ۴۸۰ دارد. البته از نظر نوع موتور و گیربکس همچنان دو برادر مشابه یکدیگر هستند. کشنده شیران ۵۵۰ در بخش فنی به یک موتور ساخت ویچای چین مجهز شده و خبری از پیشرانه های تحت لیسانس کامینز نیست. این موتور از نوع ۱۳ لیتری ۶ سیلندر توربو دیزل بوده که در این تیپ می تواند حداکثر ۵۵۰ اسب بخار قدرت و ۲۵۵۰ نیوتن متر گشتاور را تولید کرده و استاندارد آلایندگی این کشنده هم از نوع یورو ۶ است.
گیربکس کشنده شیران ۵۵۰ از نوع ۱۶ سرعته اتوماتیک AMT بوده که هماهنگی خوبی با پیشرانه دارد. سیستم تعلیق این کشنده اما برخلاف برادر کم قدرتتر در هر دو محور و اتاق از نوع بالون بوده که هم قابلیت تنظیم ارتفاع را دارد و هم نرمی خوبی را برای کشنده در پی خواهد داشت. البته که به مراتب قابلیت حمل بارهای سنگین و تحمل بار در شیران ۴۸۰ کمی بیشتر از شیران ۵۵۰ بوده و در واقع به نوعی شیران ۵۵۰ سرعتیتر از برادر خود محسوب می شود.
امکانات رفاهی و ایمنی
کشنده شیران ۵۵۰ از نظر امکاناتی هم سطح بسیار خوبی داشته و واقعا برای یک کشنده در این سطح هیچ چیزی را کم ندارد. از جمله امکانات این کشنده می توان به بخاری درجا با کنترلر دیجیتال، کولر درجا، سانروف، تهویه مطبوع اتوماتیک، سردکن و گرم کن و ماساژور صندلی راننده، گرمکن صندلی شاگرد، جعبه ابزار، شیشه بالابر برقی، کلاستر ۱۱ اینچ دیجیتال، بلوتوث، مولتی مدیا با صفحه نمایش ۷ اینچ، دو تختخواب، خروجی برق ۲۲۰ ولت، خروجی برقی ۲۴ ولت، سیستم هشدار حرکت بین خطوط LDWS، سنسور باران، سیستم پایش فشار باد تایر، TPMS، کروز کنترل تطبیقی ACC، کروز کنترل CCS، آینه های جانبی برقی دارای گرمکن، دوربین نقطه کور، چراغهای اتوماتیک Auto light، چراغ روز، تکنولوژی ال ای دی چراغها، قابلیت حمل کالاهای خطرناک، دوربین ثبت وقایع، بو و هشدار دنده عقب، گارد جانبی، پروژکتور چرخ پنجم و جک بالابر هیدرولیکی / برقی کابین اشاره کرد.
منبع خبر: اسب بخار