هزینه شارژ ماشین برقی در سال 1404

اردیبهشت 1404: سید جعفر تشکری هاشمی، رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران، در سیصد و هجدهمین جلسه شورای شهر از تصویب لایحه‌ای درباره هزینه شارژ خودروهای برقی در ایستگاه‌های شارژ خبر داد. این موضوع برای نخستین بار در کشور مطرح شده و شورای شهر با دقت و مشاوره کارشناسان به آن پرداخته است.

طبق اعلام شورای اقتصاد و وزارت نیرو، تعرفه برق ایستگاه‌های شارژ براساس تعرفه‌های دیگر مصرف‌کننده‌ها تعیین می‌شود. در حال حاضر چند ایستگاه شارژ در تهران فعال هستند، اما نرخ مشخصی نداشتند. با این مصوبه، نرخ‌گذاری مشخصی برای بخش خصوصی که قصد راه‌اندازی ایستگاه دارند، تعیین شده است. هزینه هر کیلووات‌ساعت شارژ برای تاکسی‌ها 500 تومان و برای خودروهای شخصی 950 تومان خواهد بود. به عنوان مثال، شارژ یک تاکسی به ازای یک ساعت 5 هزار تومان و برای خودرو شخصی حدود 10 هزار تومان هزینه خواهد داشت.

این هزینه شامل تجهیزات، استهلاک، نیروی انسانی و سایر ملزومات است و همچنین نرخ برق طبق مصوبات وزارت نیرو متغیر خواهد بود. دستگاه‌های شارژ به‌صورت هوشمند هزینه‌ها را محاسبه کرده و مبلغ دقیق را از کاربران دریافت خواهند کرد.

تعرفه برق خودروهای برقی تجاری است

اسفند 1403: موسی رفان، مدیرعامل شرکت برق مپنا، اعلام کرد ایستگاه شارژ مانند پمپ بنزین نیست و احتیاج به یک شبکه دیجیتالی دارد و همه چیز از راه دور انجام می‌شود تا 19 اسفندماه 134 ایستگاه شارژ در سراسر کشور و تعدادی در خارج از کشور فعال کردیم در این ایستگاه‌ها 414 شارژ عمومی و ناوگان داریم؛ تاکنون بیش از 11 هزار کاربر تعریف شده است.

وی توضیح داد اینجا خودرو باید شناسایی شود و بعد از شناسایی شارژ کردن شروع می‌شود؛ تولید محقق شده در سال 1403 حدود هزار و 200 شارژ است. برنامه‌ریزی شده تولید شارژ آینده 32 هزار تا باشد. اولین محصول صادراتی هم همین هفته حمل شد. خودرو نه تنها ناترازی بدتر نمی‌کند بلکه به آن کم می‌کند. شارژ وسایل نقلیه قابل تنظیم است.

وی تاکید کرد در رابطه با تعرفه خودروهای برقی قیمت برق تجاری با قیمت  حدود 570 تومان است که با همکاری وزارت نیرو طرحی در دست اجرا است که استفاده از شارژرهای خانگی تعرفه‌های محاسبه شده برای مشترکان قیمت پایه محاسبه شود. برای اتوبوس‌ها هم تعرفه تجاری است که سعی بر آن است که این تعرفه را به قیمت تجاری برسانند.

هزینه شارژ تاکسی برقی چقدر است؟

مهر 1403: شادی مالکی، مدیرعامل تاکسیرانی تهران، اعلام کرد ظرفیت باطری خودرویی که به عنوان تاکسی برقی در تهران فعال بوده، 54 کیلو وات است. تقریبا هر یک روز در میان نیاز به شارژ دارد و با هر بار شارژ بین 250 تا 300 کیلومتر پیمایش دارد. هزینه هر بار شارژ تاکسی برقی نیز بین 25 تا 30 هزار تومان است.

وی تاکید کرد در حال حاضر زیرساخت شارژ تاکسی برقی با کنتور خانگی را در کشور نداریم و چنانچه راننده، خودروی برقی خود را از طریق کنتور خانگی شارژ کند با قبضی مواجه می‌شود که ممکن است نسبت به قبل افزایش فاحشی داشته باشد که این باعث می‌شود راننده به ایستگاه‌های درون شهری مراجعه کند و این موضوع انتظار برای شارژ خودرو را طولانی تر می‌کند.

وی افزود شارژر خانگی به رانندگان خودروی برقی داده شده در خانه معمولا بین هفت تا هشت ساعت طول می‌کشد که البته این به ظرفیت باطری خودرو بستگی دارد. در شارژ سریع یا DC یعنی ایستگاه‌های درون شهری این شارژ بین 45 تا 50 دقیقه طول می‌کشد.

هزینه هر بار شارژ خودرو برقی چقدر است؟

اسفند 1402: مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل شرکت توانیر، نحوه محاسبه تعرفه مصرف برق ایستگاه‌های شارژ و هزینه شارژ خودروهای برقی در ایران را توضیح داد.

طبق گفته‌های وی، تعرفه شارژ خودروهای برقی، در دسته تعرفه‌های تجاری محاسبه می‌شود. بر اساس آیین‌نامه تعرفه‌های تکمیلی برق و طبق بودجه سال 1403، تعرفه برق واحدهای تجاری به ازای هر کیلووات ساعت 574 تومان است و به همین دلیل، تعرفه شارژ خودروهای برقی نیز به ازای هر کیلووات ساعت، 574 تومان درنظر گرفته شده است.

منبع خبر: باما