در این محتوا به سراغ مقایسه دو سدان متوسط و نیمه لوکس شرقی، بی وای دی چین L و کیا K5 توربو، آمده ایم.

سگمنت سدان های نیمه لوکس سایز متوسط را می توان حتا در شرایط کنونی که اکثر مشتریان به دنبال انواع و اقسام کراس اوورها هستند نیز یکی از پرطرف‌دارترین دسته های خودرویی قلمداد کرد. در این بین با بسته شدن واردات در ایران، این سگمنت از گزینه جدید و به‌روز خالی مانده بود و تنها گزینه صفرکیلومتر مشتریان، آریزو ۸ بود، اما حالا با باز شدن مجدد درهای واردات خودرو، سدان های کره ای نظیر هیوندای سوناتا و کیا K5 (اپتیمای سابق) از یک سو و خودروهایی همچون بی وای دی چین L و هونگچی H5 از سوی دیگر، پای‌شان به بازار ایران باز شده است. در این محتوا قصد داریم یک گزینه از کره، کیا K5، را در برابر بی وای دی چین L قرار دهیم.

بی وای دی چین L و کیا K5 توربو

نسل جدید سدان کیا K5 نخست توسط کوشا خودرو پای‌اش به ایران باز شد. سدانی با سبک طراحی کاملاً مدرن و خطوط شکسته در جای جای بدنه. کیا K5 در حال حاضر توسط کوشا خودرو و هرمس وارد بازار ایران می شود.

بی وای دی چین L نخستین بار با مدل ۲۰۲۴ توسط تیگارد موتور در نمایشگاه تهران به نمایش درآمد و به سامانه راه پیدا کرد. اما حالا تیگارد موتور در اقدامی قابل تحسین قصد دارد نسخه ۲۰۲۵ این خودروی جذاب و خانوادگی را به مشتریان خود عرضه کند.

امکانات ایمنی و رفاهی دو خودرو

مدل ۲۰۲۵ چین ال به فناوری چشم خدا تجهیز شده است. این فناوری متشکل از ۱۲ دوربین و ۱۲ رادار اولتراسونیک بوده و به این ترتیب سطح خودران مدل جدید نسبت به قبل به شدت افزایش یافته است. اکنون در فهرست ایمنی این خودرو می توان به کیسه هوای جلو و کناری و پرده ای و میانی سرنشینان جلو، اخطار برخورد از جلو، ترمز اضطراری خودکار، رادار خط خوان و نقطه کور، رانندگی بین خطوط، رادار DOW، اخطار برخورد از عقب، تابلوخوان، سامانه دی پایلوت ۱۰۰ بی وای دی، پارک خودکار، سیستم کنترل پایداری و کشش، دوربین ۳۶۰ درجه و… اشاره کرد.

در بخش رفاهی نیز صندلی های جلو به گرم‌کن و سردکن مجهز شده اند و شارژر وایرلس نیز در کنسول میانی تعبیه شده است. گرافیک کلاستر بی وای دی چین ال نیز در نسخه ۲۰۲۵ دستخوش تغییراتی شده و بهبود یافته است.

صندلی های برقی جلو، تریم داخلی چرم، فناوری LED چراغ ها، نور بالای اتوماتیک، سقف پانورامای برقی، تهویه اتوماتیک دو کانال با پاک‌سازی هوای کابین، کروز کنترل تطبیقی، کلاستر دیجیتال، تنظیم چهار حالت رانندگی، استارت دکمه ای، قابلیت روشن کردن خودرو با ریموت، قابلیت تعریف تلفن همراه به عنوان ریموت، کارت ورود NFC، نمایشگر ۸.۱۲ اینچی مرکزی، دوربین ثبت وقایع، سامانه ضبط تصاویر پیرامون خودرو در هنگام توقف، دریچه های تهویه ردیف عقب، خروجی شارژر USB برای سرنشینان عقب، بازیافت انرژی اتوماتیک با هوشمند و مبتنی بر دستیارهای رانندگی، شش عدد اسپیکر، بلوتوث و وای فای، زیرآرنجی جلو و عقب، صندلی های تاشوی عقب، درگاه شارژ باتری با پروتکل AC و DC با استاندارد T/GB، قابلیت خروجی برق برای کمپ، کیت پنچرگیری، شارژر وال باکس AC، شارژر پورتابل AC و… نیز از دیگر امکانات چین L به شمار می آیند.

از جمله امکانات ایمنی و رفاهی K5 هم می توان به مواردی همچون کروز کنترل تطبیقی، هشدار تصادف از جلو، رادار نقطه کور، رادار بین خطوط، گرم‌کن فرمان، حالت های رانندگی متفاوت و قابل تنظیم، شش عدد ایربگ، دوربین ۳۶۰ درجه، سیستم صوتی پیشرفته و باکیفیت JBL، سیستم کنترل پایداری و کشش، سقف شیشه ای با قسمت بازشو، صندلی‌ های جلو برقی، ترمز پارک برقی و اتوهلد، سیستم استارت و ورود بدون کلید، تبدیل کلاستر به آینه هنگام تعویض لاین، لاستیک های نکسن، رینگ های ۱۸ اینچی، شیفتر الکترونیکی و چرخان گیربکس، شیفتر پشت فرمان و… اشاره کرد.

مشخصات فنی چین L و کیا K5

چین L یک خودروی پلاگین است. یک سیستم پلاگین هیبرید مبتنی بر یک موتور ۱.۵ لیتری با حداکثر قدرت ۱۰۱ اسب بخار و گشتاور ۱۲۸ نیوتن متر است. موتور برقی این خودرو ۲۱۸ اسب بخار قدرت و ۲۶۰ نیوتن متر گشتاور تولید می کند. این پیشرانه بنزینی ۱.۵ لیتری که دست پرورده خود بی وای دی است، یکی از بهترین و پربازده ترین پیشرانه ها در رده خود به حساب می آید و ۴۶ درصد بازده حرارتی را به نام خود ثبت کرده است. ظرفیت باتری چین ال ۱۵.۸۷ کیلووات ساعت است که به خودرو برد ۱۲۰ کیلومتری CLTC می‌دهد. نکته جالب توجه آن است که برد ترکیبی این خودرو با یک بار سوخت‌گیری تا ۲۱۱۰ کیلومتر براساس چرخه CLTC است. شتاب صفر تا صد ۷.۵ ثانیه ای، شارژ کامل فست ۴۲ دقیقه ای و تعلیق عقب مولتی لینک از دیگر ویژگی های فنی این خودرو به شمار می آیند.

کیا K5 وارداتی در بخش قوای محرکه و مشخصات فنی زیر کاپوت خود به یک پیشرانه ۱.۵ لیتر ۴ سیلندر توربوشارژ با سیستم پاشش سوخت مستقیم مجهز شده است که می تواند ۱۷۰ اسب بخار قدرت و ۲۵۳ نیوتن متر گشتاور را تولید کند. این قدرت از طریق یک جعبه دنده ۷ سرعته اتوماتیک دو کلاچه به چرخ های جلو منتقل می شود. کیا K5 کره ای برخلاف رقیب چینی خود صرفاً از قوای محرکه درون سوز بهره می برد و قدرت و گشتاور کم‌تری را هم ارائه می کند.

منبع خبر: اسب بخار