این روزها با توجه به ترافیک سنگین کلانشهرها، اکثر مردم به دنبال خرید خودروهای اتوماتیک هستند. این مدل خودروها به دلیل عدم نیاز به فرآیند کلاچ گیری و دنده دادن، در شهرهای پرترافیکی همچون تهران که بیشتر مردم در راه رفت و بازگشت از مسیرهای گوناگون، عمر خود را در ترافیک سپری می کنند، رانندگی روان تر و آسان تری را برایشان به ارمغان می آورند. از طرفی معمولاً زنان نیز علاقه بیشتری به خودروهای اتوماتیک برای ترددهای روزانه دارند. به همین سبب در این محتوا به سراغ معرفی خودروهای اتوماتیک کمتر از یک میلیارد تومان آمده ایم.
کوییک اتومات
یکی از اولین گزینه های صفرکیلومتر بازار را می بایست کوییک اتوماتیک دانست. کوییک در اصل نسخه هاچبک شده ساینا به شمار می آید. البته این خودرو با برخورداری از مواردی چون روف رک و… در دسته هاچبک – کراس ها طبقه بندی می شود. کوییک با توجه به طراحی ظاهری مناسب و دارا بودن امکانات قابل قبول به خوبی توانست در بازار داخلی جلوی خانواده ۲۰۶ قرار گیرد و سهم قابل قبولی از بازار را کسب کند.
این خودرو به پیشرانه ۱.۵ لیتری تنفس طبیعی و ۸ سوپاپ مجهز است که ۸۷ اسب بخار را با گشتاور ۱۲۸ نیوتن متر تولید می کند. این پیشرانه استاندارد آلایندگی یورو ۵ را دارد و جعبه دنده اتوماتیک CVT توان را به چرخ های جلوی کوییک آر اتوماتیک می رساند.
ساینا اتوماتیک
ساینا اتومات هم دیگر گزینه این گروه است. این خودرو نسبت به کوییک، بازار ضعیف تری دارد اما گزینه ای خانوادگی تر محسوب می شود که خانواده س
اینا و سهند به طور کلی فضای بار مناسب و بزرگی دارند. ساینا هم در بحث امکانات مشابه کوییک است و به طور کلی تیپ های مختلفی دارد و در هر برهه ای با آپشن های متفاوتی عرضه شده است. این خودرو هم به پیشرانه ۱.۵ لیتری با گیربکس CVT مجهز است.
سهند پلاس اتوماتیک
سهند اتوماتیک با جعبه دنده CVT برای اولین بار در نمایشگاه خودرو مشهد امسال با نام سهند پلاس به نمایش درآمد.
سهند اتوماتیک مانند نسخه دنده ای از پیشرانه M15i با حجم ۱۴۹۷ سی سی بهره می برد. این پیشرانه ۴ سیلندر ۸ سوپاپ، میتواند ۹۰ اسب بخار قدرت و ۱۳۷ نیوتن متر گشتاور را از طریق یک جعبه دنده اتوماتیک CVT (با قابلیت تعویض دنده ۶ سرعته مصنوعی) به چرخ های جلو این خودرو تحویل دهد.
سهند پلاس در دو تیپ ۲ و ۳ در بازار عرضه خواهد شد. این دو نسخه تنها در بحث امکانات رفاهی با هم تفاوت دارند.
اطلس پلاس اتوماتیک
اطلس پلاس در واقع نسخه اتومات و اندکی متفاوت نسبت به نمونه های استاندارد این خودرو به شمار می آید. در این خودرو شاهد بهکارگیری رنگ مارون برای تزیینات داخلی هستیم و صندلی ها نیز پارچه متفاوتی دارند. بهدلیل بهره مندی خودرو از گیربکس اتومات، شیفتر گیربکس نیز در بخش کابین تغییر کرده و اهرم زیبایی برای آن در نظر گرفته شده است.
دو عدد ایربگ، سیستم کنترل پایداری و کشش، ترمز ضد قفل، سیستم کمکی شروع حرکت در سربالایی، تهویه دیجیتال، نشانگر تعویض دنده، سنسور پارک عقب، دی لایت، اتولایت، سنسور پایش فشار باد تایرها، مانیتور، دوربین دید عقب، فرمان با کلیدهای کنترلی، آینه های کناری تاشو برقی، کروز کنترل، سانروف، استارت دکمه ای، سنسور باران، رادار نقطه کور و… نیز از جمله امکانات ایمنی و رفاهی نسخه پلاس به شمار می آیند.
این خودرو مانند بسیاری از محصولات سایپا به پیشرانه M15 مجهز است. اطلس پلاس یک موتور ۱.۵ لیتری تنفس طبیعی دارد که چیدمان ۴ سیلندر و ۸ سوپاپ در آن دیده می شود. این پیشرانه قدرت ۹۱ اسب بخار را با گشتاور ۱۳۷ نیوتن متر تولید می کند. همچنین جعبه دنده اتوماتیک CVT هم توان را به چرخ های جلو می رساند. جعبه دنده اطلس اتوماتیک از سوی کمپانی پانچ بلژیک تأمین می شود. این گیربکس حالت های اسپرت، برفی و تیپ ترونیک ۶ سرعته مصنوعی را هم برای راننده فراهم می کند.
پژو ۲۰۷ اتوماتیک TU5P
پژو ۲۰۷ را تقریباً می بایست محبوب ترین عضو باشگاه اتومات های زیر یک میلیارد (بهای کارخانه) دانست. این خودرو از پیشرانه تیوفایو پلاس و گیربکس ۶ سرعته AT بهره مند است. موتور تیوفایو پلاس ۲۰۷ اتوماتیک جدید قادر است ۱۱۳ اسب بخار توان و ۱۴۴ نیوتن متر گشتاور را به کمک یک گیربکس ۶ سرعته DAE به چرخ های جلو برساند.
پژو ۲۰۷ اتوماتیک سقف شیشه ای به منظور پاس کردن استانداردهای ۸۵گانه به سامانه پایش فشار باد تایرها موسوم به TPMS مجهز شده است.
یکی از امکانات مهم اضافه شده به پژو ۲۰۷ اتوماتیک ارتقایافته، سیستم کنترل پایداری الکترونیکی موسوم به ESC است که به ارتقای سطح ایمنی آن نیز کمک می کند. سیستم HSA یا کمکی شروع حرکت در سربالایی هم یکی از کاربردیترین امکانات اضافه شده به پژو ۲۰۷ اتوماتیک سقف شیشه ای ارتقایافته است. همچنین ایران خودرو پژو ۲۰۷ اتوماتیک سقف شیشه ای ارتقایافته را با آینه الکتروکرومیک و حساس به نور عرضه می کند و این در حالی است که این آپشن روی نسخه های قدیمیتر وجود نداشت.
تارا اتوماتیک V4
تارا هم یک گزینه دیگر در بین اتومات های زیر یک میلیارد است. یک سدان با مشخصات فنی مشابه ۲۰۷ اتومات اما فضای کابین بسیار بزرگ تر و صندوقی که کاملاً مناسب برای خانوادههای ایرانی است.
تارا اتومات از پیشرانه تیوفایو پلاس و گیربکس ۶ سرعته AT بهره مند است. موتور تیوفایو پلاس تارا اتوماتیک قادر است ۱۱۳ اسب بخار توان و ۱۴۴ نیوتن متر گشتاور را به کمک یک گیربکس ۶ سرعته DAE به چرخ های جلو برساند.
در تارا اتوماتیک V4 امکانات جدیدی مانند بازشوی برقی صندوق عقب با سنسور حرکتی پا، صندلی برقی شش حالته راننده، دوربین عقب با خطوط پارک متحرک، چراغ خوشآمدگویی زیر درها و زیرپایی و… اضافه شده است. در بحث طراحی، تارا اتوماتیک V4 تا حدی متفاوت از نسخه V2 است و جایگاه دکمه های شیشهبالابر و طراحی کنسول میانی این خودرو تغییر کرده است.
دنا پلاس اتومات
دنا پلاس اتومات را می توان تند و تیزترین عضو این گروه دانست. خودرویی که علیرغم طول زیاد بدنه، فضای کابین آنچنان بزرگی ندارد اما طراحی ظاهریاش بسیاری از افراد را به سمت خود می کشاند.
این خودرو به پیشرانه EF7 توربو و گیربکس ۶ سرعته اتومات AT مجهز است. نسخه جوانان نسبت به دنا پلاس معمولی آپشن های بیشتری دارد که سیستم ورود بدون کلید، دکمه استارت، سنسور پایش فشار تایر (TPMS)، آینه الکتروکرومیک، فرمان D و سیستم کنترل پایداری از جمله آن هاست.
جک J4
جک J4 را باید تنها سدان چینی این دسته نام نهاد. خودرویی با طراحی ظاهری بسیار ساده و کابینی که تقریباً مشابه با اکسنت دو نسل قبل است.
این خودرو همچنان به پیشرانه ۱.۵ لیتری تنفس طبیعی VVT-i مجهز است که ۱۰۳ اسب بخار قدرت را با گشتاور ۱۴۶ نیوتن متر تولید می کند. جعبه دنده جک J4 از نوع اتوماتیک CVT است که حالت تیپ ترونیک مصنوعی ۶ سرعته را دارد. همچنین حالت رانندگی برفی و اسپرت هم برای این خودرو در نظر گرفته شده است.
جک J4 به دو کیسه هوا، شیشه ها و آینه های برقی، تهویه الکتریکی دستی، فرمان کمکی برقی، کروز کنترل، سنسور فشار باد تایرها، چراغ روشنایی روز، سنسور نور، رینگ آلومینیومی، سامانه کنترل شروع حرکت در سربالایی، سامانه کنترل پایداری الکتریکی، تریم داخلی چرم مصنوعی، ترمزهای دیسکی جلو و عقب، جلو آمپر (کلاستر) جدید، نمایشگر لمسی اندروید، شش بلندگو، سنسور پارک عقب و… مجهز است.
کی ام سی ایگل
ایگل را باید یک سدان ملی با زیرساخت های کاملاً چینی دانست. خودرویی که در واقع همان جک J4 فیسلیفتشده است که با نام و نشان کرمان موتور به بازار می آید و تنها خودروی ملی از یک خودروساز بخش خصوصی محسوب می شود.
سدان ایگل در نسخه بنزینی مشخصات فنیِ مشابه با جک J4 دارد. این خودرو به یک پیشرانه ۱.۵ لیتری تنفس طبیعی با ۱۰۴.۵ اسب بخار قدرت و ۱۳۷ نیوتن متر گشتاور مجهز است و جعبه دنده آن از نوع اتوماتیک CVT در نظر گرفته شده است. لازم به ذکر است که این خودرو یک نسخه برقی هم خواهد داشت.
ایگل در بخش امکانات رفاهی و ایمنی به مواردی همچون دو عدد کیسه هوا، تریم داخلی چرم و پارچه، کروز کنترل، مانیتور، سیستم کنترل پایداری، سیستم کنترل کشش، دی لایت، ترمزهای دیسکی، کلاستر دیجیتالی و… مجهز است.