برلیانس C3 کراس را می توان آخرین محصول این برند چینی در ایران دانست که در اصل نسخه کمی مرتفع تر از برلیانس H320 است. این خودرو هم پس از دیگر برادرانش توسط پارس خودرو چند سالی مونتاژ و سرانجام از خط تولید این شرکت به اجبار تحریم ها کنار رفت.

هاچ بک‌ ها از همان بدو تولد در میان مردم تبدیل به یک سگمنت یا کلاس خودرویی محبوب شده و به سبب دارا بودن امکانات و ویژگی‌های متفاوت نسبت به خودروهای سدان توانستند خیلی زود جای خود را در دل مردم باز کنند. به دنبال مطرح شدن خودروهای کراس اوور در بازار رفته رفته یک سگمنت جدید در میان خودرو ها متولد شد که نام آن را هاچ بک کراس نامیدند. خودروهای هاچ بک کراس در واقع همان خودروهای هاچ بکی هستند که ارتفاع بیشتری از سطح زمین داشته و برخی قطعات دکوراتیو بیرونی مانند فلاپ های دور تا دور خودرو و روف ریل های سقفی را بیشتر از آنها دارند.

برلیانس یکی از خودروسازان نوظهور و جوان صنعت خودروی چین است که در سال ۱۹۹۲ در شن یانگ چین پایه گذاری شد. این خودروساز چینی در ایران با سایپا و شرکت زیرمجموعه آن یعنی پارس خودرو همکاری اش را با چند محصول در دهه ۹۰ شمسی آغاز کرد. برلیانس کراس یا همان برلیانس C3 محصولی از این شرکت چینی بوده که نسخه ارتقا یافته H320 محسوب می شود.

طراحی ظاهری

برلیانس C3 همانطور که اشاره کردیم یک هاچ بک کراس چینی بوده که از نظر ظاهری با برلیانس H320 تفاوت چندانی ندارد. در نمای جلوی این خودرو اولین موردی که به چشم می خورد طراحی جلو پنجره آن بوده که الهام گرفته از محصولات قدیمی بی ام و بوده و به صورت دوگانه طراحی شده است. چراغ‌ های اصلی طراحی نسبتا بزرگ و کشیده‌ای داشته و با خطوط مایل طراحی شده‌اند. سپر جلو اما نسبت به برادر هاچ بکش تغییر کمی پیدا کرده و ابعاد بزرگتری دارد اما چراغ های مه شکن همچنان مانند نسخه قبلی است.

در نمای عقب C3 کراس برلیانس تفاوت ها بیشتر شده ظاهر به مراتب بهتری از نسخه هاچ بک را شاهدیم. در این بخش چراغ‌ های اصلی به صورت یک تکه و با خطوط تند و تیز طراحی شده‌ و گرافیک داخلی شان هم تغییر پیدا کرده است. بر روی درب صندوق خطوط و حجم دهی‌ های مختلفی وجود داشته و محل نصب پلاک هم وسط آن قرار گرفته است. سپر عقب نیز دیگر بخش تغییر یافته است که دیفیوزر آن حالا به صورت کرومی – مشکی در آمده و دو طرف آن شب رنگ های خودرو قرار گرفته اند.

کابین

با ورود به کابین برلیانس C3 اما تفاوتی با سری H300 وجود نداشته و همان حس نمای بیرونی همچنان در کابین نیز احساس می شود. داشبورد این خودرو نسبت به ترند روز ساده و بی آلایش بوده اما در مقایسه با بعضی رقبا کماکان ظاهر قابل قبولی را دارد. داشبورد میانی ابتدا میزبان دریچه‌ های بزرگ تهویه مطبوع قرار داده شده و پس از آن سیستم مالتی مدیای خودرو به همراه صفحه نمایش لمسی تعبیه شده است. انتهای داشبورد هم پنل تنظیمات سیستم تهویه مطبوع به همراه یک فضای کوچک قرار گرفته اند.

مقابل راننده فرمان خودرو خوش دست و ارگونومیک بوده که دل خود یک غربیلک سه شاخه بزرگ به همراه کلیدهای کنترلی را جای داده است. کلاستر خودرو هم به صورت تمام آنالوگ بوده که در میان آن یک کامپیوتر سفری کوچک هم قرار داده شده است. متریال به کار رفته درون داشبورد و اتاق خودرو اما چندان با کیفیت و مرغوب نبوده و در مقایسه با رقبا حرف چندانی برای زدن ندارد. از طرفی اما فضای کابین با اینکه برلیانس کراس یک خودروی هاچ بک شهری است به واسطه پلتفرم آن فضای کابین جادار و قابل قبول است.

مشخصات فنی

برلیانس C3 برخلاف سری H300 تنها با پیشرانه قوی تر راهی بازار شد تا انتقاداتی که به نسخه های اولیه سری H300 می شد گریبانگیر برلیانس کراس نشود. قلب تپنده برلیانس کراس یک پیشرانه ۴ سیلندر ۱.۶۵ لیتری تنفس طبیعی است که توانایی تولید ۱۱۴ اسب بخار قدرت و ۱۵۴ نیوتن متر گشتاور را دارد. با این قدرت و گشتاور نباید انتظار رانندگی پر شتابی داشت اما حداقل این امید را می توان داشت که برلیانس کراس در سربالایی ها کم نیاورد.

گیربکس برلیانس C3 هم تنها نمونه اتوماتیک ۴ سرعته بوده که نیرو را به محور جلو منتقل می کند. مصرف سوخت ترکیبی این خودروی هاچ بک کراس نیز حدود ۷.۵ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر اعلام شده و البته شتاب آن هم نزدیک به ۱۳ ثانیه می باشد. سیستم تعلیق این خودرو نیز در چرخ های جلو از نوع مک فرسون و در چرخ های عقب از نوع نیمه مستقل میل پیچشی است که سواری نرمی دارد اما پایداری آن در برخی مواقع ممکن است با چالش هایی روبرو شود.

امکانات ایمنی و رفاهی

برلیانس کراس C3 را می توان فول ترین محصول برلیانس در کشور دانست که از جمله امکانات آن می توان به سنسور دنده عقب، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز EBD، ترمز ضد قفل ABS، چراغ مه شکن جلو، فرمان‌ برقی دو حالته با روکش چرم و دکمه‌ های کنترل، سیستم صوتی با شش اسپیکر، نمایشگر ۷ اینچی مرکزی، رهیاب، دوربین عقب، بلوتوث، USB، دو عدد کیسه هوا راننده و سرنشین جلو، ورود بدون کلید، استارت دکمه‌ای، تهویه مطبوع دستی، صندلی راننده ۸ حالته دستی با تنظیم گودی کمر، صندلی سرنشین جلو چهار حالته دستی، صندلی عقب تاشونده دوتکه، روکش صندلی پارچه‌ای، ایزوفیکس صندلی، آینه‌ های جانبی با تنظیم برقی، سانروف و پاور ویندوز را در دست دارد.

رقبا

برلیانس کراس C3 یک هاچ بک محبوب و پرطرفدار در بازار ایران است که همچنان با وجود توقف تولید بازار کارکرده خوبی دارد. بسیاری ترجیح می دهند به جای پرداخت قیمت بالای یک رنو ساندرو استپ وی بی آپشن و یا دانگ فنگ H30 کراس ساده به سراغ این خودروی چینی روند. برخی افراد هم هستند که از فضای کابین محدود پژو ۲۰۷ رضایت نداشته و خرید یک نسخه کارکرده C3 را اولویت قرار می دهند. این خودرو همچنان بخاطر عرضه توسط سایپا و پارس خودرو خدمات پس از فروش خوبی داشته و از نظر استهلاک هم خودرویی منطقی است.

منبع خبر: اسب بخار