هایما S7 دومین کراس‌اور مونتاژی ایران‌خودرو بود که بعد از گرند ویتارا، از سال 1394 با پیشرانه‌ی 2 لیتری تنفس طبیعی به ایران آمد. شباهت‌هایی که از زوایای عقب به برخی ‌ب‌ام‌وها داشت، باعث شد برای جا افتادن در بازار راه آسان‌تری داشته باشد. البته که گستردگی خدمات پس از فروش ایران‌خودرو هم برای خریدار اطمینان خاطر ایجاد می‌کرد.

با وجود این‌که سال‌های کم‌فروغ‌تری نسبت به دهه‌ی 80 از نظر واردات پیش‌رو بود، هایما رسما به عنوان شریک تجاری ایران‌خودرو شناخته شد و S7 روانه‌ی خیابان‌ها شد. طولی نکشید که ایران‌خودرو به یکی از اصلی‌ترین مسائل خریداران با هایما روبرو شد، پیشرانه‌ای که از پس یک و نیم تن جرم S7 برنمی‌آمد!

پس اولین به روز رسانی S7 انجام شد، پیشرانه‌ی توربوی 1.8 لیتری جایگزین پیشرانه‌ی 2 لیتری 148 اسب‌بخاری شد! 170 اسب بخار رقمی قابل قبول برای هایما به حساب می‌آمد، 50 نیوتن متر هم به گشتاور افزوده شده بود و حالا هایما مشخصات فنی‌ای معادل با سانتافه 4 سیلندر داشت، آن‌ هم با 100 کیلوگرم وزن کمتر! این به روز رسانی از روی نیاز بازار و سر به زنگاه به منظور بهبود توان فنی صورت گرفت و تا سال 1403 ادامه داشت.

4 سال بعد در سال 1400 هایما یک به روزرسانی دیگر به خود دید و پس‌وند پلاس به هایما افزوده شد، به دنبال پلاس هایما مجهز به نمایش‌گری عمودی و لمسی شد که علاوه بر بزرگتر بودن نسبت به نسخه‌ی قبلی، حالا دوربین 360 درجه هم برروی‌ش نمایش داده می‌شد. علاوه بر تغییرات ظاهری جزئی، درب صندوق عقب هم برقی شده بود و به نظر می‌رسید S7 آماده‌ی چند سال حضور برروی خط تولید ایران‌خودرو شده است.

اما امروز و در میانه‌ی آذر 1403 هایما 1.8 لیتر توربو پلاس، به هایما 1.5 لیتر پرو تغییر نام داد و رسما معرفی شد.

بررسی طراحی هایما S7 پرو

تغییر ظاهری جدیدی بعد از 9 سال حضور در خیابان‌ها برای S7 پرو نظر گرفته نشده است. این خودرو که از سال 2010 در چین عرضه شده تاکنون دو تغییر چهره به خود دیده که یکی از آن‌ها وقتی S7 توربو شد، برروی آن اعمال شد و از آخرین تغییر چهره که در سال 2015 برروی نسخه‌ی اصلی انجام شد در ایران خبری نبوده است. البته که باید اعتراف کنیم که آخرین فیس لیفت چینی‌ها خروجی آن‌چنان دلپذیری نداشته. تنها تفاوت ظاهری، علاوه بر نشان S7 PRO برروی درب صندوق، کفشک‌های ترمز قرمز برای هایما است.

بررسی کابین هایما S7 پرو

همان کابین همیشگی در برابر شماست، هایما S7 وقتی توربو شد تودوزی نارنجی داشت که در نمونه‌ی پلاس به مشکی تغییر رنگ داد. تغییرات ظاهری کابین S7 پرو به افزوده شدن پارچه‌ی مخمل به مرکز صندلی‌ها و خلاصه شده ولی این آخرین قسمت از مشخصات هایما است که تغییری نداشته.

بررسی امکانات هایما S7 پرو

هایما S7 پرو مانند پیشینیان خود مجهز به نمایشگر 8 اینچی لمسی، کروز کنترل، تهویه‌ی اتوماتیک، صندلی برقی راننده با تنظیم در 8 جهت و گودی کمر، گرمکن صندلی‌های جلو است. اما علاوه بر این امکانات حالا صندلی جلو سمت شاگرد هم به صورت برقی تنظیم می‌شود. ترمز پارک برقی به آن اضافه شده وبه اتوهلد (درگیر شدن و آزاد شدن خودکار ترمز پارک با ایستادن کامل و اقدام به شروع حرکت) هم مجهز است. HDA یا کنترل سرعت در سرپایینی هم آخرین آپشن افزوده شده به نسخه‌ی پرو در S7 است.

بررسی مشخصات فنی هایما S7 پرو

اصلی‌ترین تفاوت‌های هایما S7 پرو با هایما S7 پلاس جایگزین شدن پیشرانه‌ی 1.8 لیتر توربو با پیشرانه‌ی 1.5 لیتری پاشش مستقیم توربو است. برای مقایسه‌ی راحت‌تر کلیه مشخصات فنی هر دو نسخه را در جدول زیر برای‌تان جمع‌آوری کرده‌ایم:

S7 پرو S7 پلاس

حجم موتور

1795  سی‌سی توربو شارژ

1494 سی‌سی توربو شارژ با پاشش مستقیم سوخت

کد موتور

HM484Q-T

JL473ZQD

قدرت

170 اسب بخار

175 اسب بخار

گشتاور

230 نیوتن متر

280 نیوتن متر

جعبه دنده

6 سرعته AT پاور تک

6 سرعته AT ساخت DAE

مصرف

8.34 لیتر در صد کیلومتر

7.76 لیتر در صد کیلومتر

*اطلاعات فوق از سایت خودروساز گردآوری شده است.

با جستجوی کد موتور جدید به سادگی متوجه می‌شویم که پیشرانه‌ی JL473ZQD در چانگان CS55 هم استفاده شده و با توجه به برنامه‌ی آتی سایپا برای مونتاژ چانگان در ایران، می‌توان این انتخاب را به فال نیک گرفت و خریداران با نگرانی کمتری از آینده‌ی لوازم یدکی هایما ‌S7 پرو اقدام به خرید آن کنند.

اس 7 پرو، جایگزین اس 7 پلاس میشود

گروه صنعتی ایران خودرو به منظور پاسخ‌گویی به نیاز مشتریان و کسب سهم مناسب از بازار خودروهای شاسی‌بلند، خودرو هایما اس۷ پرو با موتور و گیربکس جدید را به‌زودی وارد بازار می‌کند.

با توجه به عرضه موفق هایما اس7 پلاس در بازار خودرو کشور، با تولید و عرضه نسخه اس7 پرو، این خودرو جایگزین محصول جاری خواهد شد.  قرار است تا پایان 1403 بیش از پنج هزار دستگاه هایما اس7 پرو در ایران‌خودرو خراسان تولید شود که این میزان، متناسب با تقاضای بازار افزایش خواهد یافت.

مهم‌ترین اهداف تولید هایما اس7 پرو، کاهش مصرف سوخت، افزایش توان و گشتاور محصول از طریق به‌کارگیری موتور جدید، ارتقای سطح تجهیزات و افزایش رقابت پذیری در بازار است. گیربکس خودرو نیز متناسب با افزایش گشتاور موتور جدید، با بهره‌گیری از تکنولوژی 6AT که مناسب شرایط محیطی و جاده‌ای ایران است، تغییر یافته است. همچنین کالیبراسیون موتور و گیربکس با هدف افزایش دوام قوای محرکه متناسب با شرایط آب و هوایی و کیفیت بنزین ایران به‌گونه‌ای اعمال شده که این خودرو در تمامی نقاط ایران با بهترین عملکرد بدون ریسک مستهلک شدن قوای محرکه، پیمایش کند.

بر اساس این گزارش، اطمینان از قوای محرکه جدید منجر به ارایه گارانتی قوای محرکه این خودرو برای پنج سال یا ۱۰۰ هزار کیلومتر شده است.  افزایش حدود 25 درصدی گشتاور موتور از طریق به‌کارگیری پیشرفته‌ترین فناوری‌ها و تغییر موتور 1.8 لیتری فعلی توربوشارژ به نسخه 1.5 لیتری توربوشارژ نسل جدید با تکنولوژی پاشش مستقیم سوخت (GDI) که با وجود افزایش توان و گشتاور، مصرف سوخت نیز کاهش چشم‌گیری یافته، از مزایای این محصول است.

سایر تغییرات شامل اضافه شدن راهنمای تعویض دنده (GSI)، جایگزینی صندلی برقی (چهار حرکته) سرنشین جلو با نوع دستی آن در محصول فعلی و ترمز پارک برقی به جای ترمز دستی است. همچنین به‌دلیل گشتاور و شتاب بالای این خودرو، تقویت سیستم ترمز برای ارتقای ایمنی محصول همراه با به‌کارگیری کالیپرهای جدید قرمز رنگ در خودرو مشهود است.