فونیکس FX برقی و هوندا ENS1 دو محصول برقی تازه وارد به بازار کشورمان بوده که برای رقابت با همتایان بنزینی خود پا به میدان کذاشتهاند. در این محتوا به مقایسه این دو خودرو پرداختهایم.
واردات خودرو در سالهای اخیر دوباره شدت گرفته و در این دور جدید شاهد حضور خودروهای تمام برقی برای اولین بار در کشورمان به صورت رسمی هستیم. خودروهایی که در در ظاهر آلودگی زیست محیطی نداشته و در سراسر دنیا بیش از ده سال است که رواج پیدا کردهاند. البته در کشورمان متاسفانه همچنان زیرساخت مناسبی برای این خودروها وجود نداشته و همچنان خرید آنها برای بسیاری یک چالش مهم است.
هوندا ENS1 اولین محصول ژاپنی تمام برقی است توانست پا به کشورمان بگذارد و تاکنون تقریبا موفق هم عمل کرده است. این خودرو در واقع نسخه تمام برقی هوندا وزل بوده که توسط جوینت ونچر دانگ فنگ – هوندا در چین تولید و عرضه میشود. ENS1 جزو محصولاتی است که بیشتر خانواده ها به سراغش رفتهاند.
فونیکس FX برقی اما این سوی میدان محصولی است که توسط مدیران خودرو و زیرشاخه معروف خود یعنی فونیکس به بازار کشورمان عرضه میشود. این خودرو نیز در اصل نسخه تمام برقی فونیکس FX است که در سالهای قبل به ایران آمد و موفقیت خوبی را از آن خود کرد. این خودرو محصولی از برند چری و زیرشاخه جدیدش یعنی اومودا بوده و به سبب سبک طراحی که دارد قطعا بیشتر جوانان سراغ آن خواهند رفت.
طراحی ظاهری
در بخش طراحی ظاهری با دو خودروی کاملا متفاوت روبرو هستیم. یکی چهره نسبتا کلاسیک و سادهای داشته و دیگری چهرهای پویا و اسپرت که این تمایز سبب میشود تا دو دستگی در طرفدارانشان بوجود آید.
هوندا ENS1 کاملا بر اساس خط طراحی جدید محصولات هوندا طراحی شده و چهرهای ساده، کلاسیک و البته قابل قبولی دارد. در این خودرو چراغهای اصلی در نمای جلو و عقب ظاهری کشیده و نسبتا باریک داشته و طراحان هوندا سعی کرده تا حجم پردازیهای کمی در آن به کار روند. این خودرو در کلاس کراس اوورهای خانوادگی قرار داشته و البته یک نکته در رابطه با این خودرو محل قرارگیری پورتهای شارژ آن بوده که در زیر کاپوت واقع شده است.
فونیکس FX برقی اما به مراتب از خودروی رقیب چهرهای پویاتر و اسپرتی داشته که سبب شده تا بیشتر جوانان به سمت آن تمایل پیدا کنند. سبک طراحی این خودرو درست مانند نسخه بنزینی کاملا پیرو ترند روز طراحی دنیا بوده که چراغهای اصلی در نمای جلو به روی سپر منتقل شده و چراغهای عقب نیز کاملا مشابه قبل است. FX برقی در دسته کراس اوورهای اسپرت قرار داشته و در مجموع چهره بسیار اغواگری دارد.
کابین
در بخش کابین و فضای داخلی نیز با دو خودروهای کاملا متفاوت روبرو هستیم که همچنان هر خودرو با توجه به طراحی نمای ظاهری خود، داخلش نیز طراحی شده است. علاوه بر طراحی ابعاد و فضای کابین نیز در این دو رقیب برقی تقریبا متفاوت بوده که آن هم به سگمنت و سبک طراحیشان باز میگردد.
هوندا ENS1 دقیقا مانند ظاهر بیرونی خود در داخل کابین هم میزبان یک طراحی کلاسیک بوده که در داشبورد میانی آن یک نمایشگر تمام لمسی بزرگ و عمودی که به اصطلاح به آن تسلایی میگویند طراحی شده و از طریق آن تمام قسمتها مانند سیستم تهویه قابل کنترل است. مقابل راننده نیز یک صفحه کیلومتر شمار تمام دیجیتالی کوچک و مینیمال تعبیه شده و فرمان هم به صورت سه شاخه و با کلیدهای کنترلی مختلف همراه شده است.
فونیکس FX برقی اما مجددا کابینی مشابه با نسخه برقی خود داشته منتها با چند تغییر جزئی مانند حذف شدن لیور دنده و انتقال آن به پشت فرمان. صفحه سیستم مالتی مدیا و کلاستر خودرو به سبک خودروهای امروزی بازار به صورت بهم پیوسته طراحی شده و فرمان هم طراحی D کات دارد. اینها تمام قسمتهای برجسته داشبورد FX برقی بوده و خبری از کلیدهای فیزیکی دیگر در آن نیست.
هر دو خودرو از نظر کیفیت متریال به کار رفته شرایط تقریبا یکسانی داشته اما نماینده هوندا کمی بهتر از خودروی رقیب است. از نظر فضا و ابعاد اما ENS1 به مراتب فضای جادارتری نسبت به FX برقی داشته و این مورد خصوصا در ردیف عقب و صندوق بیشتر محسوس است.
مشخصات فنی
هوندا ENS1 در بخش فنی به یک موتور برقی مجهز شده که توان آن حدود ۲۰۱ اسب بخار و گشتاورش هم حدود ۳۱۰ نیوتن متر است. مشخصا گیربکس این خودروی برقی نیز از نوع تک سرعته بوده و در مجموع این ترکیب فنی شتابی حدودا ۷.۶ ثانیه را برای ENS1 در بر دارند. پک باتری هوندا ENS1 ۶۸.۸ کیلووات ساعتی بوده و طبق اعلام شرکت با هر بار شارژ بیش از ۵۰۰ کیلومتر را میتواند طی کند.
فونیکس FX برقی نیز به یک موتور برقی با توان ۲۰۴ اسب بخار قدرت و گشتاور ۳۴۰ نیوتن متر مجهز شده و گیربکس آن هم مشابه خودروی رقیب از نوع تک سرعته بوده که نیرو را به محور جلو منتقل میکند. شتاب FX برقی نزدیک به ۷.۲ ثانیه بوده و ظرفیت باتری این خودرو هم ۶۱ کیلووات ساعت است. بنابراین FX برقی با هر بار شارژ کامل تا حدود ۵۰۰ کیلومتر توان پیمایش مسیر دارد.
هر دو خودرپی این مقایسه از دو پورت شارژ AC و DC بهره میبرند که FX برقی با پورت DC حدود نیم ساعت زمان نیاز خواهد داشت و با پورت AC حدود ۶.۵ ساعت. هوندا ENS1 نیز با پورت DC ظرفیت شارژش از ۳۰ به ۸۰ رسیده و با پورت AC حدود ۱۰ ساعت زمان برای شارژ کامل نیاز خواهد داشت.
امکانات ایمنی و رفاهی
هوندا eNS1 از امکانات مناسبی سود میبرد. این خودرو به کیسه هوای راننده و سرنشین کناری، ایربگ جانبی و پردهای، کروز کنترل تطبیقپذیر، سنسور پارک جلو و عقب، دوربین ۳۶۰ درجه، سیستم تهویه اتوماتیک، صندلی برقی راننده، ترمز پارک برقی، اتوپارک، سیستم هشدار خروج از خط، سیستم هشدار برخورد، سیستم کمک به حفظ خودرو در بین خطوط، سیستم پایش تمرکز راننده و تابلو خوان مجهز شده است.
فونیکس FX برقی نیز به آپشن هایی همچون ۶ کیسه هوای ده نقطه ای، هدآپ دیسپلی (HUD)، نورپردازی داخل کابین، نمایشگر سیستم مالتی مدیا، ترمز پارک برقی، پشت آمپر دیجیتال، سیستم پایش وضعیت هوشیاری راننده، سامانه کنترل پایداری، کروز کنترل تطبیقی، سنسور پارک جلو و عقب، رادار نقطه کور، رادار حرکت بین خطوط، هشدار برخورد از جلو و عقب، ترمز اضطراری خودکار، دروبین ۳۶۰ درجه، سرد کن و گرم کن صندلی های جلو، شارژر بی سیم، گرم کن فرمان، تابلو خوان، رادار نقطه کور، رادار حرکت بین خطوط و… تجهیز شده است.
منبع خبر: اسب بخار