در این محتوا به سراغ بازدید از خط تولید مشترک نیسان و دانگ فنگ در شهر ژنگژو چین آمده ایم. از رونیزِ سال های دور تا ناوارا و فرانتیر امروزی، همگی در این کارخانه متولد شده اند.

در خلال سفر به شانگهای برای بازدید از نمایشگاه خودرو اتوشانگهای ۲۰۲۵، فرصتی پیش آمد تا گریزی نیز به شهر ژنگژو بزنیم و از کارخانه و خطوط تولید ژنگژو – نیسان در این شهر بازدید داشته باشیم. کارخانه ای متشکل از بخش های تمام‌رباتیک و نیمه‌رباتیک که همزمان در آن خودروهایی همچون نیسان ناوارا، دانگ فنگ پالادین یا همان نیسان ترا، دانگ فنگ ریچ ۷، دانگ فنگ Z9 و نیسان فرانتیر پرو به تولید می رسند و ظرفیتی ۳۰۰ دستگاهی در روز را ارائه می دهد.

خط تولید مشترک نیسان و دانگ فنگ

جوینت ونچر دانگ فنگ و نیسان، کارخانه و برندی تحت عنوان ژنگژو – نیسان اتومبیل موسوم به ZNA در شهر ژنگژو چین دارد که در بین کارخانه های نیسان در سراسر جهان، به عنوان یکی از پنج خط برتر این برند به حساب آمده و همزمان محصولاتی را با لوگو نیسان و محصولاتی را با لوگو دانگ فنگ در خط تولید خود دارد. لازم به ذکر است که نیسان مالکیت ۵۰ درصدی بر این کارخانه مشترک داشته و محصولات تولیدی این کارخانه چه با لوگوی نیسان و چه لوگوی دانگ فنگ، از سطح مشترکی از کیفیت بهره مند هستند.

جابجایی رباتیک قطعات

برخلاف کارخانه های ما که اکثراً در کنار خطوط تولید شاهد دپوی قطعات و به نوعی ایجاد انبار قطعات در کنار خط هستیم، در خطوط تولید مدرن جهانی، به دلایلی چون مولتی رول بودن (به طور مثال تولید همزمان نیسان ناوارا در کنار دانگ فنگ ریچ) و تیپ بندی مختلف خودروها از همان شروع تولید (مانند تیپ بندی متفاوت دانگ فنگ Z9 )، معمولاً در بیش‌تر بخش های خط تولید شاهد دپوی قطعات نیستیم، بلکه تأمین قطعه در بخش های ابتدایی با ربات های متحرک صورت می پذیرد و جایی که ظاهر بیرونی خودروها تقریباً تکمیل شده و فقط جزییات ظاهری و بخش هایی از تریم داخلی براساس تیپ بندی باقی مانده است، خودروها سوار بر کفی های متحرک می شود و سبد قطعه مربوط به کد کلاس آن ها نیز در کنارشان قرار می گیرد. این امر کمک می کند تا خودروسازان مطرح جهانی بتوانند تیپ بندی بیش‌تر و تفاوت ظاهری بیش‌تری در محصولات‌شان ایجاد نمایند و به طور کلی محصولات متفاوتی را همزمان روی خطوط خود داشته باشند. شایان ذکر است که در این بین برخی قطعات مشترک مابین محصولات مانند فندرهای بدنه، در کنار خط تولید دپو می شوند که باز هم تأمین این دپو و جلوگیری از کسری قطعه مذکور، بر عهده ربات های متحرک نهاده شده است.

نحوه تولید خودروهای شاسی مستقل

در بخش تولید این خودروها شاهد آن بودیم که بخش لگن پیکاپ ها از یک سو و اتاق جلو از سوی دیگر در طبقه بالا با ربات های مخصوص حمل شده و در بخش دیگر نیز به موازات، شاسی آن ها شامل موتور و گیربکس و اکسل و… در خط دیگری سر هم می شدند تا در نهایت بر طبق روال تمام خودروهای شاسی مستقل، در بخش نهایی، شاسی و اتاق به یکدیگر ملحق شوند. ابتدا لگن پیکاپ ها روی شاسی سوار می‌شد و در طول کوتاهی از خط تولید نیز اتاق جلو به این دو قسمت می پیوست، که کوتاهی خط مونتاژ این سه قسمت، نشان از پیشرفته بودن خط و برخورداری آن از تعداد لازم ربات و اپراتور انسانی است.

در انتهای خط تولید نیز خودروها برای انجام کنترل کیفی نهایی به صف می شدند که در این قسمت مهندسان ژاپنی نیسان نیز حضور داشتند. تست نفوذ آب، میزان فرمان و تنظیم چراغ ها نیز از دیگر مواردی بود که مانند هر خط تولید دیگری در این خط نیز شاهدش بودیم.

منتظر ریچ ۷ باشید

پرشیا خودرو قصد دارد در همکاری مشترک با جوینت ونچر ژنگژو – نیسان، ریچ ۷ را که به نوعی نسخه پیکاپ ترا محسوب می شود، در بازار ایران عرضه نماید. خودرویی که می توان آن را همزاد نیسان ناوارا دانست و با ناوارا دقیقاً در یک خط و با یک کیفیت به تولید می رسند. البته ممکن است ریچ ۷ در قسمت دماغه تفاوت هایی را با ترا داشته باشد. زیر کاپوت اما همان پیشرانه ۲ لیتری میتسوبیشی قلب تپنده این خودرو را تشکیل داده است. این پیکاپ مجهز به پیشرانه ۴K31 میتسوبیشی با فناوری MIVEC است، که ۲ لیتر توربو TGDi است و توان تولید نهایت قدرت ۲۲۰ اسب بخار و نهایت گشتاور ۳۶۰ نیوتن متر را دارد. قدرت پیشرانه از طریق جعبه دنده ۸ سرعته AT ساخت ZF آلمان به چرخ ها منتقل می شود.

دانگ فنگ Z9؛ محصول بعدی پرشیا خودرو

در نمایشگاه خودرو شانگهای، کمپانی نیسان با سر و صدای زیاد از پیکاپی جدید و زردرنگ با نام فرانتیر پرو رونمایی کرد. خودرویی با طراحی جذاب و گیرا که البته حاصل همکاری بسیار گسترده نیسان با دانگ فنگ بوده و در واقع بر مبنای یک پلت‌ فرم و قوای محرکه چینی شکل گرفته است، اما این پیکاپ یک همزاد دیگر نیز دارد که نام آن دانگ فنگ Z9 بوده و طراحی آن نیز بسیار نزدیک به فرانتیر است.

در نمای جلوی این پیکاپ چراغ های بزرگ با گرافیک Z و جلوپنجره ای با ابعاد بسیار بزرگ را داریم. تقریباً در جای جای بدنه سعی شده است از خطوط اتوکشیده و به دور از خم‌های اغراق آمیز بهره گرفته شود. به طور کلی باید گفت این پیکاپ طراحی مدرن و در عین حال عضلانی‌‌ای را به نمایش می گذارد.

این پیکاپ در بازار چین در نسخه درون سوز با یک پیشرانه ۲ لیتری توربوشارژ با حداکثر قدرت ۲۵۸ اسب بخار و بیشینه گشتاور ۴۰۰ نیوتن متر عرضه می شود. گیربکس این مدل از نوع ۸ سرعته اتومات ZF انتخاب شده است.

منبع خبر: اسب بخار